Konfitált kacsacomb cvekedlivel
A konfitálás igen régi módszer, igazából tartósítás volt a célja. Az eljárás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az éppen csak gyöngyözik, nem bugyog, nem forr. Így magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.
Hozzávalók 4 főre:
4 db kacsacomb,
kb. 1 kg kacsazsír,
só,
bors,
500 g kockatészta (én teljes kiőrlésű fodros tönköly kockát használtam),
1 kg káposzta,
4 kanál cukor,
1 csokor friss snidling (elhagyható)
Elkészítés:
A combokat sózom, borsozom, majd belerakom egy mély sütőtálba, ráöntöm a zsírt, annyit, hogy ellepje. 90 fokra előmelegített sütőben 6 órán át konfitálom.
A körethez a káposztát négy részre vágom, a torzsája eltávolítása után lereszelem. A káposztát besózom, majd kb. 20 perc pihentetés után kinyomkodom a levét. Mivel van egy jó adag kacsazsírunk, 4 evőkanál olvasztott kacsazsíron felolvasztom a cukrot, majd amikor karamellizálódott, hozzáadom a káposztát is, és így kevergetem, megsózom. Végül kifőzöm a tésztát kifőzöm, és a kettőt összeforgatom. A kacsacombra 180 fokra előmelegített sütőben rámelegítek, hogy a bőre szép ropogósra piruljon. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel megszórom. Tipp: én az ilyen aprításokhoz tartok a konyhában egy ollót, sokkal gyorsabban elkészülök vele és apróbbra is tudom vágni ezzel a módszerrel. Kata többi receptjét itt találod.
Hozzászólás zárolva.