Facebook hozzászólás
4 159

Lassan sült báránylapocka

A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.

Lassan sült báránylapocka, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 evőkanál liszt
rozmaring

bors

Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal is fűszerezzük, felgöngyöljük és összekötözzük. Egy tepsibe beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagyma gerezdeket, ráfektetjük a húst, öntünk alá egy deci vizet, szorosan lefedjük fóliával, és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha megpuhult a hús, kiemeljük a tepsiből, és a levét liszttel besűrítjük. Alaposan kiforraljuk a szószt, majd átszűrjük, ezt kínáljuk a pecsenye mellé.

Édes, csípős báránycsülök lassan sütve, citromos, mákos tagliatellével
Ez aztán az izgalmas, szokatlan recept! Sajnos báránycsülökhöz ritkán jutunk hozzá, de ha esetleg mégis szert teszünk rá, ezzel az eljárással, amit Györgyi ír, biztosan nagyon finom lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!