Spenótos, krémsajtos tekercs
A spenótos tekercs nagyon látványos eleme egy partira terített asztalnak, vagy a húsvéti vacsora asztalnak, érdemes rászánni az időt, megéri.
Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott spenót felengedve
2 szál újhagyma apróra vágva
5 tojás szétválasztva
2 evőkanál liszt
1 késhegynyi sütőpor
1 csipet őrölt szerecsendió
fél teáskanál só
bors
20 dkg natúr krémsajt
1 citrom héja
20 dkg füstölt lazac
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Tegyük egy tálba a spenótot, az újhagymát, a tojások sárgáját, a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a fűszereket. Keverjük el alaposan. Egy másik tálban verjük fel a fehérjéket kemény habbá, majd forgassuk bele gyengéden a spenótos keverékbe. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét egyengessük el, majd süssük 20 percig. Közben keverjük el a krémsajtot a citromhéjjal és a lazac darabokkal. Amikor a spenótos piskóta megsült, nedves konyharuhára borítjuk, szorosan felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt, óvatosan kigöngyöljük, megkenjük a lazacos krémsajttal, végül újra felcsavarjuk. Két ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, úgy szervírozzuk.
Hozzászólás zárolva.