Töltött tojás (húsvéti tál)
Húsvétkor minden recept kincset ér, amiben tojás van, hiszen a tojás az ünnep legerőteljesebb szimbólummal bíró étele.
Hozzávalók:
8 db tojás
2 dl majonéz
1 teáskanál reszelt torma
1 sárgarépa
2 dl tejföl
2-3 evőkanál vajkrém
zöldségek, só, bors ízlés szerint
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd amikor kihűltek, megpucoljuk. Minden tojást félbevágunk, és a sárgáját egy tálba kikaparjuk, majd megfelezzük.
Egy tálba beletesszük a lereszelt sárgarépát, hozzáadunk 1 evőkanál majonézt, 1 evőkanál tejfölt, és simára keverjük. A tojássárga egyik felét beleöntjük, ezzel is jól kikavarjuk. Sózzuk, borsozzuk. Zöldpetrezselymet szórunk bele. A vajkémet és a tormát kikeverjük, teszünk bele majonézt és tejfölt, sózzuk, borsozzuk, s tovább keverjük a tojássárga másik felével.
A tojásfehérjéket egy tányérra fektetjük lyukkal felfelé, majd az elkészült két fajta krémmel megtöltjük.
Az elkészült tálat hűtőszekrényben legalább egy órát hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hozzászólás zárolva.