Sárgatúró
A sárgatúró jellegzetes húsvéti étel, főleg az ország kelet-nyugati felén ismerik és készítik az ünnepen. Ismerkedjünk meg vele, érdemes!
Hozzávalók:
1 liter tej
10 db tojás
3 ek porcukor
2 marék mazsola
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a mazsolát. A tejet egy edénybe öntjük, beleöntjük a cukros tojást, a citromlevet, és melegíteni kezdjük. Folyamatosan keverjük. A tej kicsapódik, túróssá válik. Egy szűrőt kibélelünk sűrű szövésű, tiszta konyharuhával, abba öntük a keveréket, és a mosogató fölé kötjük egy éjszakára, hogy lecsepegjen. Másnapra kész is az édes, mazsolás túró, amelyet felszeletelve tálalunk.
Hozzászólás zárolva.