Sajtbonbon
Ennek a meglepetésnek Anyák napján a gourmet anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.
Hozzávalók 12 db sajtbonbonhoz:
75-80 g kecskesajt (én egy keményebb változatot, kecskefetát használtam
100 g natúr krémsajt (pl. Medve, vagy Camping)
100 g darált mák
100 g darált dió
100 g szeletelt mandula
fél csokor snidling
1 evőkanál méz
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A fetasajtot áttöröm egy szűrőn, vagy krumplinyomón, majd összekeverem a sajtkrémmel és a pici mézzel és egy kevés borsot őrlök rá.
Most jön a kicsit macerásabb része, de ezzel is gyorsan el lehet készülni. Kicsit bevizezem a kezem, így kevésbé tapad majd a tejes massza a kezemhez. A sindlinget egy konyhaiolló segítségével nagyon apróra felvágom. A sajtból apró golyócskákat formázok, majd mehet rögtön a panírokba, amibe kicsit mozgatni kell, amíg mindenhol szépen befedi. Én most diót, mákot, snidlinget és mandulát használtam, de jó lehet még a pisztácia , vagy az apróbbra tört tökmag is.
Tipp: pirítsd meg a mandulát kicsit száraz serpenyőben, hogy illatosabb, aromásabb legyen, én sajnos elfelejtettem. Kata többi receptje itt.
Hozzászólás zárolva.