Facebook hozzászólás
475

Malacod van!

Bámulom azokat a szakácsokat, akik meg tudnak sütni egyben egy malacot úgy, hogy minden porcikája puha, a bőre ropogós – mondta egykori kolléganőm, amikor férjemmel távol-keleti hajóutunkról érkeztünk haza, és elmeséltem a finomságot. Szakács barátunk csak annyit mondott, néha ő is csodálkozik, hogy sikerül! Szerintem a titok a malac hasába rejtett nyitott sörösüvegben keresendő. Mindenesetre láss hozzá minél előbb!

Sült malac, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • egy kb 25-30 kg-os megpucolt malac
  • egy üveg sör
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • majoranna
  • 6-7 babérlevél
  • napraforgó olaj
  • 3 l víz

Elkészítés:

Kívül belül jól sózd be a malacot még ma, vagyis egy nappal a sütés előtt. Másnap 2-3 dl olajat elkeverünk négy evőkanál sóval és ezzel átkenjük a malacot szintén kívül belül, majd megszórjuk majorannával. Végy egy tepsit, aminek az alján terítsd el a felszeletelt vöröshagymát, dobd közé az 5 mm-esre felvágott egész fokhagymákat. Erre tégy egy rácsot, majd hassal lefelé jön a malacunk, de úgy hogy a sörrel teli üveget (természetesen nyitva) a hasába helyezzük.

Ha nem látod át a helyzetet…

A sör jól kihozza az ízeket, a malac pedig sütés közben nem esik össze. Tekerd be alufóliával az állat farkát és füleit, nehogy megégjen, és legyen mit megfogni szilveszter éjjelén! Öntsd alá a vizet, jó szorosan takard le alufóliával, és 200 fokon kb. 5 óra alatt süsd ropogósra! Sok sikert!

Újévi virsliáldozat – a tuti főzési technika
A szilveszteri buli ráirányította a figyelmet a helyes virslifőzésre. Biztos mindenki elgondolkozott már a tökéletes főzési technikán, ahogy azon is, hogy miért olyan finom a hentesnél vásárolt virsli. Nos, igyekszünk mindkét kérdésre választ adni, és ezúttal is a kémia, azaz a konyhakémia tudományát hívtuk segítségül… – írja Szomorné Orosz Lotti a laboratorium.hu oldalán.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!