Málnás csokoládétorta
Málnás csokoládétorta receptet küldött nekünk Lestár Mónika kedves olvasónk, ezzel a finomsággal szállt ringbe a Kitchen Aid gépekért.
Hozzávalók egy 10 szeletes tortához:
3 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg finomliszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
6 dkg barna cukor
A málnás habhoz:
30 dkg friss vagy felengedett, mélyhűtött málna
30 dkg joghurt
15 dkg méz
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 citrom
2 csapott evőkanál zselatinpor, (2 dkg)
2 dl hideg tejszín
A torta tetejére:
20 dkg friss vagy felengedett, mélyhűtött málna
Elkészítés
1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük.
2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőn hozzászitáljuk a kakaóport, és félretesszük a keveréket.
3. Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és a cukrot.
4. A cukros tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd átkanalazzuk az előkészített tortaformába. Óvatosan elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Ha a tortalapba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük, és várunk, míg a lap kihűl.
5. Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vaníliaaromával, átöntjük egy keverőtálba, és hozzáreszeljük a megmosott citrom héját.
6. A zselatinport beleszórjuk egy kis lábosba, ráöntünk 5-6 evőkanál hideg vizet. Kézi habverővel simára keverjük, és takaréklángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. Egy pillanatig sem tovább!
7. A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük benne. Végül a hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
8. Összeállítás előtt a tortaformát gyorsan elmossuk, szárazra töröljük és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpackcsíkkal. Ügyeljünk, hogy a csíkok kilógjanak a tortaforma peremén. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman föléje illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő bőven elég arra, hogy a zselatin megkösse a málnahabot.
9. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, majd egy nagy tálra fordítjuk, és miután óvatosan lehúztuk róla a folpackot, a megmosott málnaszemekkel feldíszítjük a tetejét.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.