Kakós piskóta :
4 tojást szétválasztom, a fehérjét 4 evőkanál nádcukorral és egy csipet sóval habosra verem, majd hozzákeverem a tojássárgáját. Ezt követően óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, hozzáadok 4 evőkanál fekete ribiszke lisztet* és két evőkanál holland kakaóport. Formába öntöm és megsütöm a piskótát.
Sárga piskóta:
4 tojást szétválaszom, a fehérjét 4 evőkanál nádcukorral és egy csipet sóval habosra verem, majd hozzákeverem a tojássárgáját. Ezt követően óvatosan, hogy a hab ne törjön meg, hozzáadok 4 evőkanál kókuszlisztet. Form öntöm és megsütöm.
Csokis és vaníliás krém:
1 csomag ízes pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál nádcukor. Megfőzöm a pudingokat és mindegyikhez 100-100 gramm vajat adok.
Csokiöntet: egy tábla étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Összeállítás: a sárga piskótát formára vágom (én téglalapot választottam), majd bevonom a csokiöntettel. Habzsákba teszem a krémeket és ezt a csokimázas piskótára nyomom felváltva. Erre vágok egy vékony téglalapot a kakaós piskótából. Tetejére tejszínhabot, habcsókot teszek…
*A fekete ribiszke liszttel finom, intenzív ízt kölcsönözhetünk ételeinknek. Igazi csemegéje lehet a laktózérzékenyek és a paleolit táplálkozást követők konyhájának is. A fekete ribiszke liszt készítése során első lépésként kipréselik a gyümölcs levét, majd a kapott folyadék-mentesített gyümölcshúst héjával együtt megszárítják, végül pedig liszt finomságúra őrlik. (forrás: http://www.naturecookta.hu)
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.