Tandoori csirke – Mariann kalandozása az indiai konyhában
Az autentikus tandoori csirkét a pácolás után speciális kemencében sütik, és tulajdonképpen egy nagyon élénk színű, ropogós csirkesült lesz a végeredmény. Nagyon sokféle fűszer van benne, de nem kell megijedni, mert lehet kapni kész fűszerkeverékeket, és ami még kell hozzá, az elmaradhatatlan gyömbér, koriander, és római kömény.
Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemellfilé ( csíkokra vágva )
2 dl natúr görög joghurt
2 evőkanál tandoori masala ( fűszerkeverék)
1 evőkanál garam masala ( fűszerkeverék )
2 evőkanál étolaj ( vagy tisztított vaj)
2 gerezd áttört fokhagyma
frissen reszelt gyömbér ( kb. 3cm)
só
A pácot összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat, és pár órára (egy egész éjszakára még jobb) a hűtőbe tesszük.
Hozzászólás zárolva.