Csodapalacsinta
Babapiskótából, palacsintából és háromféle pudingból áll ez a torta, ami látványosan szeletelhető, és igazán meglepő kombináció. Fodor Emese receptje.
Hozzávalók:
15 db vékony palacsinta
1 cs vanília pudingpor
1 csokoládés pudingpor
1 puncs pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
1 főzet kávé (4 személyre)
1 db rumaroma
7 evőkanál cukor
fahéj
1 liter tej
cukrozott kakaópor
1 csomag cukrozott babapiskóta
Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen. Megfőzzük a vanília pudingot a csomagoláson található előírás szerint.
Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
Megfőzzük a csoki pudingot isa csomagoláson található előírás szerint. Langyosan a palacsintákra kenjük.
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük.
Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
Hozzászólás zárolva.