Mesy szelet
Sütés nélküli finomság, mindenféle földi jóval. Túró, tejszín van benne bőven! Ideális sütemény forró nyári napokra, amikor ennénk valami édeset, de a sütőt nem akarjuk bekapcsolni.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz /első réteg/
10 dkg porcukor /első réteg/
15 dkg margarin /első réteg/
1 csomag vaníliás cukor /első réteg/
50 dkg túró /második réteg/
15 dkg porcukor /második réteg/
2 dl habtejszín /második réteg/
1/2 csomag zselatin /második réteg/
1 csomag házi krémes krémpor /harmadik réteg/
8 dl tej /harmadik réteg/
3 dl habtejszín /negyedik réteg/
1/2 csomag zselatin /negyedik réteg/
Az első réteg elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg elkészítése:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.
Harmadik réteg elkészítése:
8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg elkészítése:
Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként.
Hozzászólás zárolva.