Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában
Ennek a receptnek az érdekessége a japán zsemlemorzsa, amibe Györgyi a csirkét panírozta. A panko jelentősége szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően kevesebb zsírt szív fel sütés közben, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ettől az elkészült étel egészségesebb lesz.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
4 evőkanál chili szósz
2 evőkanát osztrigaszósz
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csomag panko morzsa
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 csipet só
keményítővel elkevert liszt
olaj a sütéshez
Rizi-bizi:
1 bögre jázmin rizs
2 bögre víz
1 bögre zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
1 teáskanál só
Elkészítés:
A pác hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A csirkemellet csíkozzuk fel, majd tegyük a pácba ás alaposan forgassuk meg benne a húsokat. Hagyjuk állni legalább fél órát, de csak előnyére válik, ha tovább pácolódik. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra.
Egy lábasba hevítsünk kevés olajat és dinszteljük meg benne a hagymát. Az üveges hagymára szórjuk a kimért rizst, kevergessük össze, hagyjuk kicsit kifehéredni, majd öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a sót és fedjük le. Vegyük kicsire a lángot, és 10 percig hagyjuk párolódni a rizst, majd borítsuk a tetejére a fagyasztott borsót és fedjük vissza.
5 perc elteltével egy villával keverjük össze, húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve, hogy jó puha legyen.
A pácolt húst panírozzuk be a szokásos módon, de előtte óvatosan sózzuk, hiszen az osztrigaszósz elég sós. A liszthez azért kevertem keményítőt, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. A pankót óvatosan nyomkodjuk a húsra, mivel ez elég durva és szilánkos szemcsékből áll, így könnyebben le is pereg.
Hevítsünk olajat és a csirkecsíkokat süssük ropogós aranybarnára. papírtörlőre szedjük ki az elkészült falatokat.
A rizshez tálalás előtt keverjük a finomra vágott petrezselymet, és tekerjünk rá kevés fekete borsot.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.