Ambrózia saláta Györgyi konyhájából
Csánk Györgyi remek és különleges gyümölcssaláta receptjét osztjuk meg veletek, ami nemcsak frissítően finom, de csodásan is néz ki, ami szintén nem utolsó szempont.
Hozzávalók:
1 érett ananász
1 banán
1 mandarin
1 narancs
1/2 gránátalma
pár szem szőlő
1/2 kókuszdió
1/2 narancs reszelt héja
1 marék pillecukor
2,5 dl sűrű tejföl (tejszín, joghurt..)
2 evőkanál porcukor v. méz
1/2 vanília kikapart magja
kevés méz v. juharszirup
Elkészítés:
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, kockázzuk fel az ananászt, narancsot és a banánt. A narancs héját reszeljük le a tisztítás előtt. A gránátalmát vágjuk félbe és ütögessük ki belőle a magokat. Remek az alma is hozzá, ha nincs gránátalmánk. A kókuszdiót is műtsük szét, és a hófehér húsát reszeljük le.
A tejfölt tegyük egy tálba, édesítsük meg mézzel v. porcukorral. A vaníliarudat vágjuk ketté és a magokat kaparjuk a tejfölbe. A pillecukrot is kockázzuk fel és adjuk a gyümölcsökhöz.
Az öntetet borítsuk a gyümölcsökre, adjuk hozzá a narancshéjat és a lereszelt kókusz felét és alaposan keverjük össze. A tetejét borítsuk be a maradék kókusszal. Az elkészült salátát pár órát a hűtőben kell tartani, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
Egy kissé savanykás a végeredmény, ezért nagyon jól áll ennek a desszertnek, ha tálaláskor meglocsoljuk kevés juharsziruppal vagy mézzel. Remek ünnepi desszert, egy nagy lakoma után is lecsúszik.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.