Somlói kocka
Ez a recept nem az igazi, nem a klasszikus somlói galuskára alapoz, hiányzik belőle a diós piskóta és a csokoládé öntet, ráadásul a pudingpor sem igazán autentikus, de somlói illúziónak tökéletes lehet. Ne használjanak hozzá növényi tejszínt, ez a sütemény megérdemli a valódi habtejszínt.
Hozzávalók:
4 darab tojás / sárga piskóta/
4 evőkanál liszt / sárga piskóta/
4 evőkanál cukor / sárga piskóta/
4 darab tojás /barna piskóta/
3 evőkanál liszt /barna piskóta/
1 evőkanál kakaópor /barna piskóta/
4 evőkanál cukor /barna piskóta/
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz
Elkészítés:
A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a piskótalapokat. Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal. A kakaós piskótára kenjük a vanília pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokipudinggal megkenünk, majd végül rátesszük a habtejszínt.
2-3 evőkanál vizet, cukrot, kakaóport összemelegítünk, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól kifagyasztjuk.
.
Hozzászólás zárolva.