Csíkos süti
A hagyományosan bevált recept: süss háromféle piskótát, kend meg vajas krémmel, állítsd össze a süteményt, és élvezd!
Hozzávalók:
1 darab 315gr tejföl
3 darab tojás
3 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg liszt
15 dkg cukor
5 evőkanál darált dió
5 evőkanál darált mák
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 l tej
10 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 tábla étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.
Diós lap: A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Mákos lap: A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Kakaós lap: A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Krém: A tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
Összeillesztés: Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk. Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg gőz fölött felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.
Hozzászólás zárolva.