Facebook hozzászólás
434

Vargabéles

Egy erdélyi szakácsnő alkotta meg állítólag e receptet, ami valójában tészta a tésztában. Sok túróval, mazsolával, vajjal, tojással készül, alul-fölül réteslap borítja.

Vargabéles, Kép: Fodor Emese
Vargabéles, Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
30 dkg metélt tészta
50 dkg túró
4 darab tojás
10 dkg margarin
20 doboz porcukor
3 dkg mazsola
4 dl tejföl
1 csomag vaniliás cukor
ízlés szerint citromhéj

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, és belefektetjük a fele réteslapot. A metéltet kifőzzük, addig a hozzávalókat, túrót, tojássárgáját, porcukor 3/4 részét, mazsolát, tejfölt, vaníliát, citromhéjat összedolgozzuk, és végül beletesszük a tojások felvert habját,és a metéltet. A túrós masszát ráöntjük a réteslapra. Befedjük a maradék réteslappal, a maradék margarint felolvasztjuk, és a rétes tetejét megkenjük vele. Előmelegített sütőben 150 fokon szép pirosra sütjük. Tetejét a maradék porcukorral megszórjuk.

Túrófánk
A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!