Csirke cacciatore édesburgonyával
Az olasz cacciatore (ejtsd: kaccsatóre) magyarul annyit tesz: vadász. Tehát a csirke cacciatore valójában egy vadász módra készült étel, általánosságban elmondhatjuk róla, hogy a hagyma, a zöldségek, a vörös bor és a paradicsom alapvető hozzávalója az ételnek.
Hozzávalók 4-5 főre:
4 nagy, egész csirkecomb a forgóknál kettévágva
3 gerezd fokhagyma
4 szelet bacon
1 nagy ág rozmaring
8 nagy bazsalikomlevél
1 babérlevél
1 hagyma
2 nagy szál újhagyma a zöldjével együtt
Só, frissen őrölt bors
20 dkg gomba
Fél kg édesburgonya
2,5 dl száraz vörösbor
8 nagy, magos olajbogyó
2 konzerv hámozott paradicsom
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Ehhez az ételhez egy nagy lábasra lesz szükségünk, akkorára, ami a sütőbe is befér.
Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk benne, rádobjuk a felcsíkozott bacon-t, pár keverés után mehet hozzá a durvára vágott hagyma és a gombák felszeletelt tönkje is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, fűszereket, egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat, majd ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is.
Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül. Kivéve még egyszer ellenőrizzük a sóját, ha kell, pótoljuk. Készíthetünk hozzá plusz köretet is, de elég sok zöldség van benne. Friss, ropogós kenyeret adhatunk mellé.
Hozzászólás zárolva.