Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával
A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
2 deci mesterkrém
4 evőkanál vaj
fél csokor kapor apróra vágva
2 evőkanál liszt
só
bors
Elkészítés:
Besózom és borsozom a májat, majd megforgatom a lisztben. Serpenyőben felhevítem a vajat. A májak mindkét oldalát 2-2 percig pirítom, majd kiszedem őket a serpenyőből, és félreteszem egy hőálló tálba.
Ugyanabban a serpenyőben a hagymát aranybarnára pirítom, majd rárétegezem a félretett májra.
A serpenyőbe egy deci alaplét vagy vizet teszek, majd hozzáadom a tejszínt, és összeforralom. A tejszínes szószt ráöntöm a májra, és kicsit összekeverem vele, majd lefedem a hőálló tálat, és alacsony lángon 20 percig főzöm.
Leveszem a fedőt, jól megkeverem a májat, majd ismét lefedem, és újabb 10 percig főzöm. Friss kaporral megszórva, juhtúrós sztrapacskával tálalom.
Hozzászólás zárolva.