Töltött tészta
Rafinált recept, nem a leggyorsabban elkészíthetők közé tartozik, de zajos sikert lehet vele aratni a barátok, rokonok közt.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
A töltelékhez:
50 deka darált hús
fél deci olaj
20 deka darabolt bármilyen sajt
petrezselyem összevágva
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb sárgarépa megpárolva kockára vágva
cukkini megpárolva kockára vágva
só, bors
1 deci tejszín
A tésztához:
40 deka szénhidrátt csökkentett liszt
2,5 deka élesztő
1,5 deci tej
1 tojás sárgája
1 deci olaj
só, cukor
Elkészítés:
A töltelék elkészítése:
Az olajat felhevítem, majd bele teszem a darált húst és a maradék húsokat (ha van), sózom borsozom, átpirítom. Amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, fokhagymát, sárgarépát, cukkinit, és végül tejszínnel felöntöm. Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
Elkészítem a tésztát: Az élesztőt egy fél deci tejben kevés cukorral felfuttatom.Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom , és duplájára kelesztem. Kelesztés után ketté osztom, és külön-külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron. Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat) A két végét külön behajtom. Tojással lekenem és 180 fokon készre sütöm.
Hozzászólás zárolva.