Kiwis túrótorta
Itt a cáfolat arra, hogy gyümölcstortát csak nyáron lehet készíteni. Hiszen vannak gyümölcsök télen is, csak meg kell találni az éppen alkalmasat.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
22 dkg finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
4 db tojás
A krémhez:
125 g vaj
750 g tehéntúró
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
150 g porcukor
250 ml habtejszín
10 db lapzselatin
A tetejére:
5 közepes db kiwi
2 csomag tortazselé
3 ek cukor.
Elkészítés:
A tészta:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tojásokat, majd összedolgozzuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tortaformába kenjünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A krém:
A vajat és a túrót egy tálba tesszük, majd robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd 30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg fel nem olvad, és a túrós masszához keverjük.
A kihűlt piskótalapot 3 lapba vágjuk,megkenjük a túrós töltelékkel, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
A tetejére
A kiwiket meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A megdermedt túrós réteg tetejét kirakjuk a gyümölccsel, majd elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található utasítások szerint, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Újabb egy órára hűtőbe tesszük, amíg a zselé meg nem dermed.
Hozzászólás zárolva.