Facebook hozzászólás
527

Csirkés bruschetta

Igazán különleges feltét egy bruschettára, ha csirkecombból készítjük. Nyugodtan helyet kaphat a klasszikus paradicsomos, és egyéb zöldséges változatok mellett.

Csirkés bruschetta, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
8 csirke felsőcomb, bőrös
1-1 tk pirospaprika, szárított oregánó és kakukkfű
Olívaolaj
6 nagy, érett paradicsom
1 kicsi lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek (világos) balzsamecet
Só, frissen őrölt bors
10 levél bazsalikom

Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük 1 tk sóval, pár tekerésnyi őrölt borssal és 4 ek olívaolajjal. A csirkecombokat kicsontozzuk, de a bőrét rajtahagyjuk. Mindegyiket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Száraz, forró serpenyőben minden oldalukat kb. 5 perc alatt megsütjük, a bőrös oldallal kezdjük.
Közben kis kockára vágjuk a paradicsomokat, még apróbbra a hagymákat. Összekeverjük egy tálban, hozzákeverjük a balzsamecetet, 1 csapott tk sót, jó pár tekerésnyi borsot, az apróra vágott bazsalikomot és 3 ek olívaolajat.
Mikor a húsok készen vannak, fejenként kettőt tányérra teszünk, rájuk halmozzuk a paradicsomsalátát. Rögtön tálaljuk.

Tortellini leves
Egyszerűen elkészíthető, melengető leves, ahogy az angolok mondanák: comfort food. És valóban, a komfortérzetünkön igen sokat javít, főleg hideg napokon, de színeivel is képes felidézni a nyarat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!