VBK vagy sós koktél – ez lesz a divat?
A VBK, vagyis vörösboros kóla valószínűleg sok mindenkinek ismerősen hangzik, bár ahogy átléptük a második x-et, talán jobb lenne elfelejteni. Vagy lehet, hogy az olcsó berúgás kamaszkori eszköze helyett divat lesz? Ha pedig ez durvának hangzik, mit szólsz egy sós koktélhoz?
A legtöbb embernek talán fiatalkorából rémlik a VBK, vagyis a vörösboros kóla „intézménye” akkor is, ha jobb lenne elfelejteni. Most viszont, úgy tűnik, hivatalosan is elismerik ezt a „koktélt”: piacra dobták a világ első kólaízesítésű vörösborát Franciaországban. Az ok, hogy a fiatalok leszoktak a nemes nedűről, és inkább sört vagy rövidet fogyasztanak. A gyártók szerint az édeskés változat segít majd a népszerűségvesztésen. A dizájnerborként hirdetett Rouge Sucette háromnegyed részben szőlőből készül, a maradék víz, cukor és kólaaroma.
Hogy ez nem tűnik elég kifinomultnak? Lássuk akkor a másik menő trendet koktél fronton, ez sem kevésbé meglepő.
A sós koktélok 2014 igazán meghatározó trendjének számítanak. Nem is csoda, nehéz lett volna már más újdonságot kitalálni. Melegben különösen frissítőek lehetnek, ráadásul általában sokkal kevésbé kalóriadúsak klasszikus társaiknál. A Vodka, savanyított hagyma és bors társítása vagy a paradicsom helyett céklával készülő Beetroot Mary pedig már nem is tűnik annyira extravagánsnak, ha a kaliforniai Trattoria Neapolis Pizza koktéljával hasonlítjuk össze. Ebben a vodka és a víz mellett paradicsom, bazsalikom és vargányapor van, mindezt pedig parmezánból és mozzarellából készült habbal koronázzák meg. Érdekes lehet a Barbacoa is, amely mezcalból, chipotle-ből (jellegzetes, füstölt paprikás mexikói fűszer), gyömbérből és lime-ból készül. Szervírozni pedig egy szelet szárított marhahússal kell.
Hozzászólás zárolva.