Somló elsőbálozói: ide legközelebb mi is megyünk
Hagyományteremtő céllal először rendeztek borászbált a Somló gazdái. A Kreinbacher Birtokon természetesen kóstoltak is a vendégek, amit egy fergeteges vacsorával koronáztak meg. A menüsort a birtok séfje, Toldi József állította össze. Böngésszük végig, mi illik a somlói borokhoz?
A vacsoramenüt a Kreinbacher Birtok séfje, Toldi József állította össze. A fogások kitalálásakor természetesen fontos szempont volt, hogy jól passzoljanak hozzájuk a somlói borok.
Előételnek füstölt libamell volt lilahagyma-lekvárral, savanyított zöldségekkel és kaláccsal, majd tanyasi tyúklevest tálaltak zöldségekkel és macesszel. A bőrös karajhoz puliszkával, káposztával és citromos burgonyával például egy határozott savgerincű, testes somlói juhfarkot párosítottak, ami szépen kiegyensúlyozta a hús zsírosságát. Majd a desszert, egy málnás-pisztáciás panna cotta zárta a vacsorát.
A következő Somlói Borászbálnak már az időpontja is megvan: 2020. január 25-én gyűlnek össze megint, hogy újra ilyen vidáman kezdjenek neki az új évnek.
Hozzászólás zárolva.