Facebook hozzászólás
1 080

HÉVíZI SÉF TANÁCSAI

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő, a napsütés és az egyre több friss zöldség és gyümölcs a boltok polcain sokunkat motivál arra, hogy változtassunk életmódunkon. Az elhatározásnak azonban egy jó adag elhivatottsággal és kitartással kell párosulnia ahhoz, hogy ne csupán egy múlékony hóbort legyen. Barcza Zoltán, az egyik legismertebb hévízi hotel séfje néhány praktikus tippel segít mindazoknak, akik szeretnének áttérni az egészséges táplálkozásra.

  1. Csak okosan a vásárlással!

Talán nem is gondolnánk, de a megfelelő táplálkozás a bevásárlás megtervezésénél kezdődik. Mindig úgy menjünk el vásárolni, hogy pontosan tudjuk, miből és mennyire van szükségünk. Sokan beleesnek abban a hibába, hogy a sorok között lézengve mindent beledobálnak a kosarukba, amit csak megkívánnak. Ennek eredményeként olyan alapanyagok is a konyhájukban kötnek ki, amelyeket csak azért esznek majd el, mert nem akarják kidobni. Ha azonban minden napra előre megtervezzük az aznapi menüt, sokkal egyszerűbb lesz betartanunk az egészséges táplálkozás szabályait.

Zöldséges tészta, Kép: NaturMed Hotel Carbona
Zöldséges tészta, Kép: NaturMed Hotel Carbona

  1. Főzzünk finomakat!

Sokan gondoljuk, hogy ami egészséges, az csak rosszízű lehet. Pedig ahogyan egészségtelen alapanyagokból is lehet rossz ételt főzni, ugyanúgy egészséges hozzávalókból is lehet nagyszerű fogásokat készíteni. Az egyes alapanyagokból készíthető ételek száma szinte végtelen, csak meg kell találnunk a nekünk legkedvesebb módokat. Időbe telhet, mire ezt kikísérletezzük, azonban megéri rászánni az időt, hiszen ezáltal az életmódváltásunk után is ugyanolyan jókat ehetünk majd, mint előtte. Amikor egészséges táplálkozásra váltunk, ne a lemondásokra koncentráljunk, hanem arra a rengeteg új és izgalmas alapanyagra, ételre és ízre, amelyet ennek köszönhetően megismerhetünk!

Lustálkodd magad egészségesre!

Hölgy ellnesezik, Kép: danubius
Kép: danubius

Felgyorsult élettempónkban az ébrenléti időnk alatt szinte egyfolytában csinálunk valamit. Amikor néha mégis néhány percnyi szünethez jutunk, nem tudunk mit kezdeni vele, nyomban lelkiismeretfurdalás tör ránk, hogy nem csinálunk semmi hasznosat. Pedig nemcsak az „édes semmittevés” szófordulat igazolja, de számos tény is alátámasztja, hogy a lustálkodásra igenis szüksége van a szervezetnek. 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!