Gombás-réparagu vörösborral
Hozzávalók
- 70 dkg gomba
- 15-20 bébirépa (vagy 5-6 normál, közepes kockákra vágva)
- 4 ek olívaolaj
- 4 mogyoróhagyma vagy 1 közepes hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étkezési keményítő
- 350 ml vörösbor
- 300 ml alaplé
- 2 ek paradicsompüré
- 1 csomag friss petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban és dobjuk rá a megtisztított, darabolt gombát. Fontos, hogy magas hőmérsékleten forgassuk át a gombát, különben nem sül, hanem párolódik. Ha kicsit megpirult, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a sárgarépát. Ha a répa is kapott egy kis színt, mehet hozzá a bor. Hagyjuk, hogy kicsit magába szívják a zöldségek a bort, majd jöhet hozzá az alaplé és a paradicsompüré és frissen őrölt bors. Közepes lángon főzzük, amíg minden megpuhul. A keményítőt keverjük el pár kanél vízzel és adjuk a raguhoz. Ezzel már csak addig rotyogtassuk, amíg sűrű, fényes szósz kapunk. Ha kell, sózzuk. Végül szórjuk meg a friss petrezselyemmel.
Tipp: Burgonyapürével is adhatjuk, de a legjobb, foszlós fehérkenyérrel, amivel tunkolhatunk is.
Hozzászólás zárolva.