Facebook hozzászólás
1 166

VÖRÖSBOROK

Igyunk, de milyet? Bor kisokos – 2. rész

Vége a nyárnak és vele a fröccs szezonjának is, elérkezett a testesebb borok ideje. A szüret javában tart a hazai borvidékeken, az ősz jellemzően borozós időszak. Ha még csak most ismerkedsz a borokkal, szívesen kísérleteznél, megismernél néhány fajtát, picit segítünk eligazodni. A fehérborokról már ejtettünk pár szót, sorozatunk második részében jöjjenek a vörösborok!

SYRAH/SHIRAZ

A francia és más európai országokban syrah-nak, valamint Ausztráliában, Dél-Amerikában és másutt shiraz-nak hívják. Ezt a bort egyszerűen szórakoztató kortyolgatni. Lehet borsos, fűszeres ízvilágot, vagy akár a szeder ízét is kivenni belőle. A karamellajegyek, ha vannak, nem a gyümölcsből származnak, hanem a tölgyfahordóban pihent bortól. Fejezz be egy fáradt napot ezzel a borral, amikor csak leülsz olvasni egy könyvvel és egy pohár borral, amit jó elkortyolgatni. Ha ételek mellé szervíroznád, egytálételek mellé ajánlott, így nagyobb szerep jut ennek a bornak is.

(Fotó: Pinterest)
Testes és kevésbé hivalkodó borok (Fotó: Pinterest)

 

PINO NOIR

A pinot Noir nem hivalkodó, mint néhány vörös; a bor teste könnyű. Bogyós gyümölcsöket lehet belőle kiérezni, mint a málna vagy az áfonya. Halételekhez kiváló, például lazachoz, sushihoz.

Cikksorozatunk első részében a fehérborokkal foglalkoztunk, a cikket ITT találod. A harmadik részben azt mondjuk el, mely borokat, mely pohárból érdemes inni.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!