Facebook hozzászólás
953

MÁRTÁSKÉNT IS FUNKCIONÁL

Mennyei szőlődzsem

Hajlamosak vagyunk a szőlőt csak nyersen fogyasztani, pedig számos módon felhasználható – például lekvárként is.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Hozzávalók

  • 3 kg szőlő (bármilyen típusú)
  • 50 dkg cukor
  • 2-3 csomag 3:1 dzsemfix
  • fél citrom héja és leve

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, feltesszük főni. Időnként megkavarva, nagyjából 1-1, 5 órán át rotyogtatjuk alacsony hőfokon. Ha a szemek szétfőttek, passzírozzuk át egy szitán, adjuk hozzá a cukrot és a zseléfixet, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Csak addig kell főzni, amíg felforr és már kész is. Előzőleg sterilizált üvegekbe töltjük (kb. 8-10 kis üveget készítsünk elő). Tetejét rácsavarjuk és azonnal fejjel lefelé állítjuk. Ha a lekvár kihűlt, visszafordítjuk és mehet is a spájzba.

Tipp: Nem kell feltétlenül bajlódnunk a passzírozással, ha nem zavar minket a héj és a mag, ettől csak rusztikusabb lesz a lekvárunk. A szőlőmag ráadásul tele van antioxidánsokkal, jó tesz a hajnak és a bőrnek is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!