Hányszor, de hányszor nézted a masszát vagy a húst, hogy miért nem áll össze, miért nem érzed a megfelelő ízt! A megfejtés pedig rém egyszerű! A receptben azt olvasod, hogy például egy fél kk, vagyis egy fél kávéskanálnyi cukrot tégy hozzá. Bravó! De mégis mennyi egy fél kávéskanálnyi?
Megnéztem, nálam mennyi fajta-féle kávéskanál létezik? Hat! ...és melyik az igazi? És mi van, ha még amannyi evőkanál cukor is kell? Pedig kell!
Természetesen minden ilyen megjelölésnek megvan a megfelelő mértékegysége - hivatalosan. De mi nem vagyunk szakácsok, főzni mégis szeretünk! Nos, a minap megtaláltam a megoldást erre is! Nézd meg, milyen egyszerű! Ez egy karikára felfűzött kanálsorozat - kezdve az evőkanáltól a fél kávéskanálig! Minden egységesen pontosan annyi, amennyinek lennie kell! Így biztosan nem tudod elmérni az adagokat!
E fantasztikusan egyszerű segédeszköz ugyan nem rengeti meg a falakat, de a konyhádat igen! Vége a méricskéléseknek! Ja, és még van egy fantasztikus előnye!! Ha vége a sütésnek, az egészet bedobod a mosogatógépbe! Nagyon "jól bírja a kiképzést"!
Na, ez remek! Keresd pl. a piacokon a műanyagosoknál vagy a konyhai berendezéseket áruló boltokban. Ma nem egy felkapott cucc, de ha kéred, megtalálják! Én már csak tudom!...