Az A-s vércsoportúak szervezetének jót tesznek a zöldségek, a gyümölcsök, a zabpehely, a bab, valamint a szója. Ám kerülniük kell, vagy legalább is nem szabad sokat fogyasztaniuk tejtermékeket, húsokat, valamint búzaalapú termékeket. Természetesen ezeket nem szabad teljesen kiiktatni a táplálkozásunkból, hiszen rendkívül fontos szerepük van, gondoljunk csak a tejben található kalciumra, de nem szabad nagyon sokat ennünk belőlük.
A B-s vércsoportúaknak ajánlott a minél több tojás, sajt, joghurt, valamint a gyümölcsök közül az alma, zöldségekből pedig a padlizsán. Ha húst eszik, a B-s válasszon pulykát. A kukorica, a tejföl és a csirke azonban nem tesz jót a fogyókúrának, úgyhogy kerüljék!
Ha Ön nagy húsevő és ráadásul 0-s vére van, fellélegezhet! Az ilyen vércsoportúakhoz ugyanis passzolnak a vöröshúsok, a hal, a dió, de a brokkoli és a spenót is! Viszont árt a keményítőben gazdag burgonya, a zöldségek közül pedig a karfiol és a kelbimbó!
Az AB-s vérűeknek pedig szinte mindent szabad enni, természetesen nem nagy mennyiségben. Ha még karcsúbbak és egészségesebbek szeretnének lenni, fogyasszanak sok ananászt, tejterméket, tengeri herkentyűt, illetve zöld leveles zöldségeket!