Életforma.hu


Csokis-cseresznyés szelet

Csokis-cseresznyés szelet 

Egyszerűen elkészíthető, ha épp nincs friss cseresznyénk, akkor használhatunk hozzá meggyet is. A lényeg ugyanaz marad, mégpedig az, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd utána. Láss neki most!
9+1 érv, hogy miért együnk cseresznyét

9+1 érv, hogy miért együnk cseresznyét 

„Istenek eledele” – így nevezték a cseresznyét az ókorban. A legenda szerint a gazdag lakomáiról híres Lucullus hadvezér annyira megszerette a lédús, ropogós gyümölcsöt, hogy perzsa hadjárata alatt még a csatákba is vitt belőle, majd Rómába visszatérve is hozott magával a termesztéshez. Napjainkra már közel 1000 fajta cseresznye létezik szerte a világban, különböző színnel, mérettel, ízzel. Ami azonban mindegyik fajtájú cseresznyére igaz, hogy érdemes belőle minél többet enni, pláne most, amikor indul a szezon!

Cseresznyebefőtt „öregesen” 

Hurrá, itt a nyár, és vele együtt megkezdődött gyümölcs-, illetve befőzési szezon! Az elsők között mosolyog a cseresznye, nézzük tehát azt a receptet, amit nagymamám is használt. A legfontosabb, hogy ne a legszebb, legérettebb szemeket válogasd össze! Azt kapd be nyugodtan!
Keleti cseresznyés kacsamell

Keleti cseresznyés kacsamell 

A kacsát ma összehoztuk a hagymával, a gyömbérrel és az idényjellegű cseresznyével. A remek csapatmunka eredménye egy keleties és nagyon pikáns ízorgia lett.
Csirkés-cseresznyés nyári saláta

Csirkés-cseresznyés nyári saláta 

Cseresznyéből egészen sokféle és különleges finomság készíthető, többek között ez a pikáns csirkesaláta. Igazi vendégkápráztató, fantasztikus csemege.
Rekordkorán szüretelhetünk cseresznyét idén!

Rekordkorán szüretelhetünk cseresznyét idén! 

Évtizedek óta nem volt példa arra, hogy húsvét előtt szinte valamennyi hazai gyümölcsfajtánál bekövetkezzen a teljes virághullás. Idén azonban az extrém enyhe téli időjárásnak köszönhetően a szokásosnál közel egy hónappal korábban indultak virágzásnak a fák.
9 cseresznyés recept!

9 cseresznyés recept! 

Cseresznyéből a nagy szemű, kemény húsú, zöld szárú gyümölcsöt érdemes vásárolni – az utóbbi a frissességet jelzi. Színe skarlát-, bíbor- vagy sötétvörös, de fajtától függően majdnem fekete is lehet.