Hüvelyesek cikkek

Életmentő hüvelyesek
2020-at a Növényegészségügy Nemzetközi Évének választotta az ENSZ. Évente a termény 40%-a pusztul el növényi betegségek miatt a Földön. Ez azt jelenti, hogy a kár évente 220 milliárd dollárba kerül a világgazdaságnak.

Ha fogyni szeretnél, egyél fehérjét!
A fehérjedús étrendnek, a fogyókúrában is jelentős szerepe van. Kérdés az, hogy milyen típusú fehérjéket válasszunk, ha egészségesen szeretnénk étkezni, és le is szeretnénk adni a testsúlyunkból? Sárga Diánát, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa válaszol.

Brit nő a hüvelyesek nagykövete
Jenny ChandlerFőleg a főzőtanfolyamairól és szakácskönyveiről ismert brit szakácsnő-gasztroblogger nagy rajongója a hüvelyeseknek. Olyannyira, hogy ez az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének is feltűnt, és kinevezték őt az idei Hüvelyesek Nemzetközi Éve európai nagykövetévé. A gasztrobloggerrel a FAO budapesti Regionális Irodája készített interjút.

Idén a hüvelyesekre kell odafigyelni!
Babok, borsók, lencsék vagy épp csicseriborsó - szerte a világon kedvelt és gyakran fogyasztott alapanyagok. A legtöbb nemzet konyhájában megtalálhatók, miközben gazdasági jelentőségük sem elhanyagolható. Ám ezek mellett egészségügyi és környezetvédelmi szerepük felett sokszor elsiklottunk!

Lóbabbal indult a Hüvelyesek Nemzetközi Éve
A hüvelyes termésű növények, ide tartoznak a szárazbabok és borsók, kedvező áruk és jó ízük mellett magas tápértékű fehérje- és mikrotápanyag tartalommal bírnak, hozzájárulva az egészséges életmódhoz, főleg a fejlődő országokban – ezzel a fő üzenettel indult el a Hüvelyesek Nemzetközi Éve.