Konfitálás cikkek

Konfitált kacsacomb cvekedlivel
A konfitálás igen régi módszer, igazából tartósítás volt a célja. Az eljárás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az éppen csak gyöngyözik, nem bugyog, nem forr. Így magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.

Lassan sült libacomb
Ez a sült úgynevezett konfitálással készül, ami manapság igen divatos szakszó lett, de ne dobjuk magunkat hanyatt tőle olyan könnyen, ez ugyanis egy ősi tartósítási eljárás. Annyit tesz, hogy a sütésre szánt húst viszonylag alacsony hőfokon sütjük órákon át, ettől a hús isteni puha lesz, és amit nem használunk fel belőle azonnal, azt a zsírral légmentesen befedve hetekig, hónapokig tárolhatjuk a hűtőben, vagy a hideg kamrában.

Konfitált libamell
A konfitálás, vagyis alacsony hőfokon zsírban sütés, már régen érdekelt. De sosem került rá sor, mindig gyorsan kellett étel vagy nem volt elég háj ehhez a módszerhez. Most libamelleket kaptam, 2 nyúzott mell bőréből kisütöttem a zsírt és így minden adott volt, hogy a harmadikból libamell konfit legyen.