Életforma.hu


Bolo do caco, a madeirai kenyér

Bolo do caco, a madeirai kenyér 

Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás - nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott... Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől - írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco  egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg - tette hozzá a gasztrobloger. 

Olajbogyós focaccia házilag 

Szeretem meglepni a páromat és vendégeinket meccsnézés közben. A szurkoláshoz mindig jól esik egy-két friss sörkorcsolya. A napokban kissé kiürült a hűtő, de olajbogyó és élesztő azért volt benne. Így született ez a remek kis recept. Kínálhatsz hozzá fűszeres sajtgolyókat is... A siker nem marad és ígérem, meccs is lesz bőven! 
Isteni tökfőzelék Márti mediterrán fasírtjával

Isteni tökfőzelék Márti mediterrán fasírtjával 

Hagyományos ebédnek tűnik, de nem az! Viszont nagyon finom! A trükk - szerintem - a fasírtban rejlik! "Óvatosságból" belecsempésztem még egy kis bazsalikomot és petrezselyemzöldjét! Na, ettől aztán mennyeien friss, üde lesz! Most még a kertben, a cserépben ott vannak a friss levelek! Csak letépkeded, összevágod, és zsupsz, bele a húsba, meg a prézlibe!