Facebook hozzászólás

Bármi lehet móka és kacagás

Az ősz érkezésével egy időben a szabadtéri családi programok is egyre inkább háttérbe szorulnak, és helyüket átveszik a négy fal közt is szórakoztató, közös tevékenységek. A minőségi együtt töltött idő minden formában kincset érhet, de ha igazán kreatívak vagyunk, a ház körüli teendőket is játékos formába önthetjük, így még több teret engedve a közös pillanatoknak.

5 praktikus tipp, mielőtt leszáll a lila köd
Igyekeznek a legszükségesebb dolgokat megvásárolni szeptemberre az iskoláskorú gyermeket nevelő családok, ám a tanszerlistán felsoroltak mellett mégis érdemes lehet néhány apróságot pluszban beszerezni a tanévkezdésre. Ezek nem növelik meg nagymértékben a kiadásainkat, de jelentősen megkönnyíthetik a mindennapokat, főként akkor, ha csemeténk most kezdi az első osztályt.

A takarítás is lehet móka?

Igen, lehet, ha együtt csináljuk. Bizonyára a legtöbbünknek nem a kedvenc időtöltése a takarítás, csupán kötelezettség, amit nem halogathatunk. De ki mondta, hogy egy kis fantáziával nem lehet színesebbé tenni ezt a programot? Vonjuk be bátran a gyerekeket is, magyarázzuk el nekik a különböző lépéseket, vagy találjunk ki akár egy saját, közös mesét, amelyben a hősök leszámolnak a koszszörnyekkel, hogy megmentsék a kastélyt.  Keressük meg azokat a tevékenységeket, amelyek az életkoruknak megfelelően szórakoztatóak lehetnek számukra. Így egyrészt már korán megismerkednek ezekkel az elkerülhetetlen feladattal, másrészt, ha valamit együtt csinálunk, könnyen lehet nevetés a „nehéz” munkából.

Otthoni barkácsolás

Manapság a különböző kézműves tevékenységek, otthoni barkácsolás egyre népszerűbb a felnőttek körében. Az egyik legnépszerűbb alapanyag mostanában a fa, amely számos játékos lehetőséget rejt.

Kukta, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A klasszikus barkácsfeladatok mellett, az egyik legizgalmasabb tevékenység a fa festése, színezése lehet, amelyet szinte bármilyen korú gyerek képességeihez adaptálhatunk. Amíg mi lakásdekorációkat, például nagyobb ládákat vagy padlót festünk, ők saját fajátékaikkal foglalatoskodhatnak. Attól sem kell félnünk, hogy esetleg olyan kellékek kerülnek gyermekeink kezébe, amelyek káros anyagokat tartalmaznak, hiszen ma már ilyet is lehet kapni.

A kis kukta

Ősszel a főzés is előtérbe kerülhet, hiszen számos izgalmas, szezonális alapanyag időszaka ez. Ilyenkor adott a lehetőség a régi jól bevált receptek tökéletesítésére vagy akár a kísérletezésre. A sütés-főzés sokak számára magányos, kikapcsolódást szolgáló tevékenység, azonban ez is lehet családi program, sőt mókás is. Természetesen nem adhatunk át minden feladatot a kis kuktáknak, de a tojástörés, tésztagyúrás, vagy akár a zöldségszeletelés megfelelő eszközökkel bátran lepasszolható a kisebbeknek is. Sőt, a közös főzés eredményeként akár az olyan ételek is kedvencekké válhatnak, amelyek korábban nem igazán fogytak, hiszen ezeket ők maguk készítették el.

Legyél Te is tavasztündér!
Anyukám mindig azt mondta, hogy a tavaszi hagymásokat akkor kell kiszedni a földből, amikor vége a tanévnek, és akkor kell elültetni, amikor ősszel újra becsöngetnek. Nos, ezen örök igazságot szem előtt tartva a hétvégét balkonkertészkedéssel töltöttem. Ha tavaszra igazi virágoskertet szeretnél varázsolni mondjuk a konyhaablakba, akkor most kell a tettek mezejére lépned.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!