Néhány tipp, hogy ne legyen baci a gyerek ételes dobozában!
Mivel a gyerekek immunrendszere még fejlődésben van, nagy a kockázata annak, hogy valamilyen élelmiszer eredetű megbetegedés éri őket. Íme néhány jó tanács, hogy e téren biztonságban tudhasd a csemetédet!
Gyerekek esetében az élelmiszer eredetű fertőzések közül a Campylobacter, az E.coli és a Salmonella fertőzés előfordulása a leggyakoribb az Egyesült Államokban.
Az iskolaszezon kezdetén az amerikai mezőgazdasági minisztérium élelmiszer-biztonsági hivatala (FSIS) külön felhívta e veszélyre a figyelmet, és arra is, hogy a szülők a gyermekekkel is értessék meg, mennyire fontos a tisztaság és a tárolás az egészség megőrzése érdekében.
Bármilyen fura, az FSIS azt javasolja, hogy a gyermek élelmiszeres dobozába tegyünk jégakkut, hiszen a normál hőmérsékleten a káros baktériumok gyorsan szaporodnak. Különösen igaz ez, ha húsfélét, tojást vagy joghurtot csomagolunk. Jégakku helyett használhatunk fagyasztott dobozos gyümölcslevet vagy vizet is.Megoldás lehet az is, ha az élelmiszert szigetelt dobozba tesszük, és a papírzacskóban is jobban tartja az étel a hőmérsékletet.
A gyermekkel meg kell értetni, hogy étkezés után dobja ki az összes ételmaradékot és a használt élelmiszer-csomagolást. Ezeket a csomagolóanyagokat semmiképpen ne használja újra, mert beszennyezheti vele a friss élelmiszert, ami szintén fertőzéshez vezethet.
Hozzászólás zárolva.