Facebook hozzászólás

Utazás az “orgonasípokkal”

Mit lehet kezdeni egy olyan családdal, ahol van 4 éves, 8 éves és 15 éves gyerek is? A nagyon eltérő életkorú gyerekekkel rendelkező családok tudják, hogy milyen kemény dolog, amikor a tini gyerekük ügyet sem vet az anyára, aki kéri, hogy ne hallgasson hangosan zenét, mert a 4 éves alszik. Lehetséges olyan üdülés, ahol minden családtag jól érzi magát? Természetesen igen!

A kulcs mindenki boldogságához egy olyan hely, ami nagyszerű pihenési, mozgási, és kulturális lehetőségeket nyújt. Menjetek egy olyan helyre, ahol van beltéri medence és nagy túrákat, sétákat lehet tenni vagy bármi olyat csinálni, ami megmozgatja a gyerekeket.

MILYEN SZEMPONTOK SZERINT VÁLASSZUNK?

Programok 

Egy szálláshelyen semmi nem múlhatja felül a jó gyerek- és Tiniprogramokat.Olyat keress, ahol a nagyon különböző életkorú gyerekeid mind jól szórakozhatnak! Fontos utána járnod, hogy a kiválasztott helyen legalább két korcsoportra osztott programok várnak-e. A KidsOasis minősített szálláshelyeken az 5 szélfogós kategóriában ilyen játszószobákat találsz. Ha csak egy program van, akkor ez a lehetőség a kicsiknek stresszes lehet, a tiniknek pedig unalmas.

Ha megoldható, akkor egyszerre menjenek a gyerekek a különböző programokra, így amikor mindenki végez, újra együtt lehet a család. A jó élmények hatására az újdonsült barátokkal, a testvérek türelmesebben és szeretetteljesebben fognak viselkedni egymással, amikor újra együtt vannak.

Ha sokféle program van, akkor nagy az esélye, hogy minden gyereknek találsz olyat, ami tetszik neki. A bébiknek pedig kérésre működik a babysitter-szolgáltatás. Az 5 szélforgós kategórában kötelező a babysitter-szolgáltatás térítés ellenében.

Kép: Pixabay

Fürdőzés

Ami minden gyereket elégedetté tesz, az a rengetek csúszdával és játékkal rendelkező fürdőrészleg. Minél nagyobb annál jobb! A sok lehetőség bármilyen életkorú gyereket leköt. A bébiket vihetjük babaúszásra, az ovisok játszóházat is találhatnak a fürdőn belül, a tiniknek meg ezalatt vidáman csúszdázhatnak.

Nagy mozgástér

Habár nincs közvetlen összefüggésben a jó szórakozással, de mégis fontos: mindenkinek legyen elég saját helye. Főleg a tiniknél fontos, hogy külön kis privát helyet alakíthassanak ki a szállodai szobában vagy apartmanban. Ők ebben a korban sokkal jobban igénylik az egyedüllétet, mint a kicsik. Ráadásul mindenkinek más az alvási üteme.

Kép: Wikimedia

Úticél

Nyáron a vízparton az összes családtag látótávolságban lehet, mert a tinik a vízben vannak, a kicsik pedig homokvárat akarnak építeni vagy a játszótérre menni. Az év többi évszakában nehezebb ilyen ideális helyszínt találni. Ősszel és tavasszal eljön a regionális látnivalók ideje. Menjetek állatkertbe, szép parkokba, moziba, helyi üzletekbe, cukrászdákba. A kicsiknek elég szórakozást nyújthat a szálláshely, de a nagyobbaknak nem árt, ha tágítjuk a mozgásterünket, még akkor is, ha szerveznek külön tini-programokat a házban.

Kompromisszum

Azért el kell ismerni, hogy a közös utazás is olyan, mint minden más egy család életében: kompromisszumot kell kötni. Nincs is ezzel semmi baj. A gyerekeknek sem árt, ha néha kompromisszumra kényszerülnek, mert ez fejleszti a jellemüket, megtanítja őket, hogy másokra is tekintettel kell lenni és sőt, önzetlenségre is nevel!

Itt azt is megtudod, milyen a nagyszülőknek együtt utazni az “uncsikkal”!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!