Facebook hozzászólás
814

5 toplistás étel és ital az öregedés ellen

Sok nő aktív harcot folytat a ráncok ellen, melyek komoly fenyegetést jelentenek az önértékelésükre. Ránctalanító krémek, drága pakolások, extrém kozmetikai kezelések helyett, most megmondjuk mit egyél, hogy az öregedés látható jeleit eltüntesd. De van még egy plusz egy ajánlatunk is!

  1. Zab
    Megelőzi a rákot, csökkenti a vérnyomást, megszünteti az idegességet, fiatalítja a szervezetet! A zabban ugyanis sok-sok élelmi rost van, amelyek hatására az étel gyorsabban halad át a tápcsatornán, így a rákkeltő anyagok kevesebb ideig roncsolhatják a sejteket. A népi gyógyászatban már évszázadok óta használt gabonaféle emellett csökkenti a koleszterinszintet, sőt megújítja a bőrt is, mert gazdag antioxidánsokban!
    Tipp: Ne csak a müzlidbe rakj zabot! Süss zablisztből készült kenyeret, kekszet vagy muffint, hiszen ezek nemcsak finomak, de egészségesek is! Sőt, ezt a gabonafélét akár a rántott hús, sajt vagy zöldség bundájához is felhasználhatod! A fáradt bőrre remek pakolást készíthetsz belőle: 1 evőkanál zablisztet keverj össze 2-3 dl tejjel és a masszát vidd fel a bőrödre. Pár perc után mosd le langyos vízzel.
Kép: Pixabay
A szőlő csodát művel a szervezettel és az arcbőrrel. Kép: Pixabay
  1. Paradicsom
    A paradicsom az egyik leghatásosabb öregedésgátló gyümölcs (igen, a botanika gyümölcsként ismeri el, felhasználását tekintve viszont zöldségnek nevezzük). Rengeteg van benne egy likopin nevű vegyületből, amely megsemmisíti a szervezetben kialakuló káros szabad gyököket, így lassítja a szervezet öregedési folyamatát. Bizonyítottan enyhíti az öregedéssel járó ízületi és reumás fájdalmakat, de segíti az emésztést, és karban tartja a vér sűrűségét is. A bőrt is fiatalon tartja.
    Tudtad? A likopin akkor sem veszíti el egészségvédő hatását, ha a paradicsomot megfőzöd vagy megsütöd. Készíts igazi paradicsomból levest vagy szószt.
  2.  Szőlő
    A szőlő csodát művel a szervezettel és az arcbőrrel. A szőlő magjában és héjában lévő antioxidáns védi a szívet, ezzel csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
    A szőlő magja antioxidáns vegyületeket tartalmaz, melyek az emberi élettartam meghosszabbításában vesznek részt. Használj szőlőmaglisztet főzéskor, sütéskor, keverve az általad használt bármilyen liszttel.
    Tipp: Heti menüdből ne hagyd ki a szőlőt – szemezgess belőle reggelire, vagy ha nassolni támad kedved.
Kép: Pixabay
Egyél halat, legjobb falat!  Kép: Pixabay
  1. Egyél halat!
    Azt, hogy a rendszeres halfogyasztás egészséges, eddig is tudtuk. A kutatók azonban állítják, az omega 3 zsírsavban gazdag étrend nemcsak a koleszterinszintünkre van jó hatással, de a ráncok számát is csökkentheti.
  2. Zöld tea  A zöld teát évszázadok óta a fiatalság egyik forrásának nevezik, a benne lévő antioxidánsok megkötik a sejteket romboló szabad gyököket, így lassítják a szervezet öregedését. A zöld tea hatóanyagai ezen kívül kimutathatóan csökkentik a rák, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, így ha hajlamos vagy ezekre a betegségekre, mindenképpen érdemes legalább napi egy-két csésze teát meginnod.

+ 1 bombabiztos módszer

Hogyan csökkentsd az évek számával automatikusan megjelenő ráncok számát ? Aludj a hátadon!
A szakértők szerint jobb, ha odafigyelsz, milyen pózban alszol: ha éjszaka a hasadon fekszel, a homlokodat, ha az oldaladon, akkor a nyakadat és az álladat fenyegetik a ráncok. Arany középút: aludj a hátadon! (Forrás: andio.hu)

Az OtthonFőzök receptjei között kedvedre válogathatsz a halas, szőlős és paradicsomos ételek között, de a legjobb zabfalatokat is megtalálod ott!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!