Facebook hozzászólás

Az üde arcbőr titka

Az elmúlt hetekben a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyár végi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.

Kép: Weleda

A sós tengervíz, a strandok klóros medencéjének vize, az erős napfény mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arcbőrünk fakó, színtelen legyen. A pórusok könnyebben eltömítődnek, a zsírosodásra hajlamos bőr még fényesebb lesz, a száraz bőr pedig még jobban húzódik. De pár perces napi rutin bevezetésével könnyedén megszabadulhatunk a problémáktól. A gondos arctisztítás reggel és este, illetve napozás előtt megszabadít a szennyeződésektől, így bőrünk fellélegzik, él, virul, legjobb formáját mutathatja a legforróbb évszakban is.

A nyári arcápolásban nincs semmi ördöngösség, követhetjük a szokásos lépéseket, csupán a termékek kiválasztására kell figyelnünk. A természetes összetevők szinte élettel töltik meg a bőrünket. Tehát a sorrend marad a megszokott, tisztítás, tonizálás, hidratálás. Legfőbb vágyunk a melegben a felfrissülés, és ezt várjuk az arcápolónktól is. A frissítő arctisztító különösen praktikus, hiszen egy lépést spórolhatunk vele, mert tisztít és tonizál egyszerre.  A természetes olívaolaj szappan segítségével a pórusok mélyére hatolva tisztítja az arcbőrt. Használata roppant egyszerű, egy megnedvesített vattára nyomva az arc, a nyak és a dekoltázs területét töröljük át, addig váltogatva a vattát, amíg az tiszta nem marad.

Kép: Weleda

Akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, annak érdemes tonikot használnia. A vadrózsalevelet tartalmazó anyag finoman összehúzza a pórusokat, így a tisztító hatás mellett segíti a bőrt, ami újra üde lesz. Az élénkítő arclemosó tonik tartalmazza a természet e csodás adományát, célszerű reggel és este is használni.  A száraz arcbőr ápolása pedig gazdag arctisztító tejet kíván. Ezzel a bőrtípussal szelíden kell bánni, mert általában érzékenységgel párosul a szárazság.  Olyat válassz, amelyik jojoba olajat, írisz gyökér kivonatot és varázsmogyorót tartalmaz, mert az még az érzékeny bőrt is védi a kiszáradástól.

A legfontosabb tehát, hogy a szennyeződésektől rendszeresen szabadítsuk meg az arcbőrünket, és ne feledkezz meg esténként a smink eltávolításától sem!

Apró trükkökkel egyébként fokozhatod a frissítő hatást. A bőrünk élénkebb lesz, ha reggelente hidegvízzel paskolgatjuk, bátrabbak kipróbálhatják a jégkockát is. Addig kell dörzsölgetni vele körkörös mozdulatokkal a bőrt, amíg el nem olvad a jég. A fagyasztóban tárolt kisebb, érdesebb törülköző is remek „radír” a forróbb napokon.

A napi pár perces gondoskodást meghálálja a bőrünk, és üdén, frissen élvezhetjük a nyár végi, ősz eleji napokat is!

És ha azt szeretnéd, hogy sokáig megmaradjon a barnaságod, ezt idd!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!