Facebook hozzászólás

Így találd meg a tökéletes szépségszalont!

Facebook vélemények, ajánlás, honlap, hirdetés? Te mi alapján választasz szépségszalont? A tökéletes fodrász, kozmetikus vagy körmös és nem mellesleg szalon megtalálása komoly dilemmát okozhat, mert ma már olyan sok helyen találkozhatsz információkkal, hogy nő legyen a talpán, aki képes rálelni a számára minden szempontból tökéletes helyre. Természetesen, egyrészről szuper, hogy széles a választék, de igen nagy csalódást okozhat, ha nem tudatosan választasz, főleg, ha csak a sokadik szakembernél fedezed fel azt, amit keresel.

Azért, hogy könnyebben eligazodj a lehetőségek tengerében, összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venned, mielőtt bejelentkezel valahova.

A külső igenis számít

Fontos, hogy egy szalon vagy egy szakember hogyan kommunikál magáról, mit üzen a külvilágnak, hiszen a kialakított márka igen nagy százalékban tükrözi a szolgáltatás színvonalát, valamint azt, hogy mennyire fognak odafigyelni rád.

Kozmetikai maszk, Kép: Magister/Séance
Kép: Magister/Séance

Ezért lényeges, hogy a lehető legtöbb platformon informálódj a kinézett helyről, és olyat válassz, aminek a stílusa közel áll hozzád! Vagyis, ha Te inkább a klasszikus stílus híve vagy, elsősorban azokat a helyeket keresd, amik ezt a vonalat képviselik, és ne egy ultravagány szalon legyen az elsődleges célpont. Hidd el, hogy így Te is jobban fogod magad érezni!

Baráti ajánlás

Mivel bizalmi szakmákról beszélünk, teljesen természetes, hogy komfortosabb, ha egy ismerősöd által javasolt szakemberhez fordulsz. Ám ne feledd, nem biztos, hogy ami a barátnődnek megfelelt, Neked is tökéletes lesz. Mindenkinek mások az igényei, az eltérő bőr-, haj- és köröm típusról nem is beszélve. Hallgasd meg a jótanácsokat, de nézz utána a szalonnak, olvass fórumokat, véleményeket! Ha pedig bizonytalankodsz, kérd ki az álláspontjukat a Te szükségleteiddel kapcsolatban! A válaszreakcióból ki fog derülni, hogy érdemes-e kipróbálni őket.

Tájékozódj az árakról!

Rendkívül kellemetlen érzés, ha egy kezelés közben, vagy amíg a hajadat, körmödet készítik, feszengsz amiatt, hogy mennyibe fog ez kerülni. Azt a szalont, amelyik nem ad erről pontos tájékoztatást, jobb elkerülni.

Ufó lopakodott a táskámba
Kilencven másodperc alatt Sophia Lorent varázsolok belőled – ígérte egy kedves hölgy, amikor arra kért, teszteljem egy új szépségápoló berendezésüket. Zűrös, pörgős egy újságíró élete, kevés időm marad a kozmetikusra, az arcápolásra, gondoltam, kipróbálom, hiszen nem jelenhetek meg sehol nyúzott arccal. Jött is az alkalom, egy kétnapos sajtóesemény Szentgotthárdon és Stájerországban. Sok remek programunk volt, és nekem mindenütt toppon kellett lennem – mindezt kevés és könnyű csomaggal. Sok külföldi forgatás után ebben már rutinom van…

Ugyanez a helyzet akkor is, ha túl alacsony egy szolgáltatás ára. Két dolog történhet ebben az esetben: csak egy alap szolgáltatás költségét tüntették fel, amire még számos díjat felszámolnak, mire felállsz a székből, vagy a szolgáltatás és a felhasznált alapanyagok minősége nem megfelelő, ami silány munkát és elégedetlenséget eredményez. Gondolj bele, egy szalon üzemeltetése mennyi költéséggel jár a bérleti díjtól a felhasznált anyagokon át a költséges képzésekig!

Nézd meg a csapatot!

Egy szalonon belül is többféle specialista dolgozhat, akiknek eltérő a profilja. Mindenki másban, más stílusban erős. Nézd végig a fényképeket, olvasd végig a szakmai múltat, a referencia munkákat, hogy biztosan olyan emberhez kerülj, aki érteni fogja az esetleges problémáidat, az elvárásaidat, és nem utolsó sorban, aki szimpatikus számodra. Egy valamire való szalon, szakember ezeket az információkat mind feltünteti a honlapján vagy Facebook oldalán.

Számít a minősítés

A nívós, független szakmai versenyek garanciát jelentenek arra, hogy egy adott szolgáltató professzionális mércével nézve is igényesen, etikusan és hozzáértő szakembereket foglalkoztatva működik. Amennyiben a profik véleményére is adsz, és biztonságot jelent egy minősített szalon, érdemes utánanézned a szakmai ajánlásoknak is!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!