Facebook hozzászólás

PROMÓCIÓ

Kasmír kisokos

Egyre gyakrabban és olcsóbban bukkannak fel a ruházati üzletek polcain a korábban luxuscikknek számító, kasmírból készült termékek, ezért nem árt óvatosnak lennünk, ha jól akarunk választani! Mutatjuk, mire figyelj!

Honnan származik és miért olyan drága?

 

A kasmír az azonos nevű, Közép-Ázsia hegyvidéki területein őshonos kecske pehelyszőréből nyert különleges és értékes gyapjúfajta. Az állatok bundájának ezt az alsó, finom szálakból álló, de csekély mennyiségű szőrzetét a tavaszi vedlés alkalmával kézzel távolítják el. Egy átlagos pulóver előállításához akár 5 kecske gyapjára is szükség lehet, így nem csoda, hogy az eredeti kasmírból készült termékek ára meglehetősen magas.

 

Miért szeretjük annyira?

 

Mert különleges szerkezetének köszönhetően kiválóan tartja a hőt, szálai mégis levegősek, így kellemesen meleg viselet a leghidegebb időben is. Mert finom anyagának köszönhetően mindezt a gyapjúra jellemző irritáló viszketés nélkül produkálja, így az érzékeny bőrűeknek is jó választás.

Instyle, Kép: sajtóanyag
Instyle, Kép: sajtóanyag

Mire figyeljünk pulóverünk vásárlásnál?

 

Gyakran előfordul, hogy a gyártók a kasmírhoz egyszerű gyapjút vagy mesterséges anyagokat kevernek, ezért érdemes először megnézned a termék címkéjét, hogy valóban 100%-ban kasmírból készült termékkel van-e dolgod? Ha eddig minden rendben, akkor ezt követően hagyatkozz az érzékszerveidre!

 

Tapintsd meg, vagy érintsd az arcodhoz, hogy kiderüljön, kellően puha, selymes tapintású-e az anyag? Egy kis dörzsölés megmutathatja, hogy nem ráncolódik, és nem is bolyhosodik ki némi külső behatástól. Végül érdemes kicsit nyújtani az anyagot, hogy kiderüljön, kellően sűrű kötésű-e a kiszemelt ruhadarab ahhoz, hogy a leghidegebb napokon is melegítsen minket.

 

Ha a pulcsi vagy a sál átment a teszten, és van rá elegendő keretünk is, akkor ne habozzunk, vegyük meg!

 

Hogyan ápoljuk?

 

A különleges anyag különleges bánásmódot is érdemel! A minőségi kasmír rugalmas, így ha betartjuk az alábbi tanácsokat, akkor nem kell attól félnünk, hogy a mosás során összemegy. Tisztítása kézzel, langyos vízben, kímélő mosószerrel ajánlott, majd óvatos öblítés után érdemes törölközővel felitatni a felesleges nedvességet. Szárítása szigorúan fektetve történjen, így elkerülheted az anyag kinyúlását. Ez utóbbira tárolásnál is figyelni kell.

Tudnod kell, hogy a kasmír a molyok kedvence, így gondoskodni kell a távoltartásukról. Ez történhet a hagyományos módon,de a meleg nyári időszakban, amikor nem hordod, a legjobb lezárható ruhazsákban tárolni.

 

Reméljük, sikerült megkönnyítenünk az eligazodást a kasmír termékek egyre gyarapodó tengerében, és ha kiválasztottad a számodra legmegfelelőbbet, viseld örömmel minél tovább!

 

Amennyiben szeretnél még több hasznos cikket olvasni a mai ruha trendekről, javasoljuk az InStyle Stílus rovatát! Jó szórakozást kívánunk!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne csak a cica bajszán csillogjon

A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot…

Babákkal dalolnak az idősek

Nagy-Britanniában egyre több olyan kezdeményezést indítanak útjára, ami a generációk közötti szakadék áthidalására…
1 / 1 505

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 158

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!