Facebook hozzászólás

Lőttek a füstösségnek

Mindenki a legszebb formáját szeretné hozni szilveszterkor, legyen az egy meghitt vacsora vagy akár egy fényűző szilveszteri buli. Ezekre a különleges alkalmakra Szabó Doris, a világ legismertebb kozmetikai vállalatainak egyikének sminkmestere egy visszafogott, finom, mégis ünnepi és elegáns sminket álmodott meg, amelyet az idei tél dekorációs trendjei ihlettek. Hölgyeim, elő a palettákat! 

Első lépésként érdemes arcunk hidratálásával kezdeni, hiszen fontos, hogy arcbőrünket megfelelően felkészítsük a hosszantartó smink viselésére. Tökéletes megoldás lehet erre. Használjunk regeneráló fátyolmaszkot, amelyet használhatunk heti rendszerességgel vagy akár a fontos események előtt is.

Ünnepi smink, 2018, Kép: avon
Kép: avon

Alapozóval könnyed réteget képezhetünk arcbőrünkön, amely tökéletes fedést ad, majd egy leheletnyi bronzosítóval, optikailag formázzuk az arcunkat. A járomcsontunk alatti részre vigyünk fel egy keveset, majd finom, halvány rózsaszín árnyalatú pirosítóval kölcsönözzünk enyhe, „hegyi levegő csípte” egészséges pírt az orcánknak.

ITT NÉZHETED MEG VIDEÓN!
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1wIjGm_ljLPuzOQ2HpYG0YadQ4dh6ionU

Ezután célszerű a szemhéjakra egészen a szemöldök vonaláig szemhéjalapozót finoman egy ecset segítségével felvinnünk, hogy üde, kipihent hatást kölcsönözzünk a tekintetünknek.

Miután a szemhéjunkat előkészítettük, bolondítsuk meg sminkrutinunkat, és használjuk pink ajakrúzst a mélyítővonalig, mellyel, enyhe rózsás árnyalatot érhetünk el. Miután a rúzst kellően eldolgoztuk a szemhéjunkon, következzen a megfelelő, négyes összeállítású szemhélypúder.

Tükröm-tükröm, télen is mondd meg nékem
Télen a gyakran szélsőséges időjárás megviselheti arcbőrünket. A benti száraz, meleg levegő után szabályosan sokként éri bőrünket a kinti hideg, csípősen szeles idő. Az arcbőrünk kipirosodik, kiszárad, mikrosérülések alakulnak ki, amelyek szélsőséges esetben akár ekcéma-szerű tüneteket is okozhatnak. Megfelelő arcápolással azonban megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását, és a téli időjárási körülmények között is megőrizhetjük arcbőrünk puhaságát.

Figyelem, a szem alsó részét nem sminkeljük ki, mert ezzel tovább fokozhatjuk az összhatás frissességét, így optikailag emeljük a vonásainkat ezzel fiatalítva arcunkat. Kulcsfontosságú lépés a szemceruza használata is, hiszen ezzel még inkább kihangsúlyozhatjuk a tekintetünket, amelyhez nem kell mást tenni, mint a szemceruza hegyével húzzuk meg a felső pillák vonalát, majd tekerjük ki a ceruzát, és az oldalával satírozzuk be a mozgó szemhéjat. Egy tiszta ecset segítségével pedig, finomítsunk rajta, dolgozzuk el alaposan az összes krémes árnyalatot.

Következő lépésként használjuk, Szabó Doris egyik személyes kedvencét, a highlightert, amellyel a szemöldökcsontunkra és a belső szemzugba felkenve, igazán különleges hatást érhetünk el. Szemsminkünk megkoronázásához vigyük fel a szempillaspirált. A lágyabb árnyalatok jóvoltából, egy üdébb, visszafogottabb, mégis különleges és elegáns összhatás lesz a végeredmény, a már jól megszokott füstös szemsmink helyett.

Végezetül, már csak az ajkaink árnyalása van hátra, amelyhez érdemes ugyanazt a tónusú rúzst felvinnünk, mint a szemhéjak festésekor, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 158

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!