Facebook hozzászólás

Lőttek a füstösségnek

Mindenki a legszebb formáját szeretné hozni szilveszterkor, legyen az egy meghitt vacsora vagy akár egy fényűző szilveszteri buli. Ezekre a különleges alkalmakra Szabó Doris, a világ legismertebb kozmetikai vállalatainak egyikének sminkmestere egy visszafogott, finom, mégis ünnepi és elegáns sminket álmodott meg, amelyet az idei tél dekorációs trendjei ihlettek. Hölgyeim, elő a palettákat! 

Első lépésként érdemes arcunk hidratálásával kezdeni, hiszen fontos, hogy arcbőrünket megfelelően felkészítsük a hosszantartó smink viselésére. Tökéletes megoldás lehet erre. Használjunk regeneráló fátyolmaszkot, amelyet használhatunk heti rendszerességgel vagy akár a fontos események előtt is.

Ünnepi smink, 2018, Kép: avon
Kép: avon

Alapozóval könnyed réteget képezhetünk arcbőrünkön, amely tökéletes fedést ad, majd egy leheletnyi bronzosítóval, optikailag formázzuk az arcunkat. A járomcsontunk alatti részre vigyünk fel egy keveset, majd finom, halvány rózsaszín árnyalatú pirosítóval kölcsönözzünk enyhe, „hegyi levegő csípte” egészséges pírt az orcánknak.

ITT NÉZHETED MEG VIDEÓN!
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1wIjGm_ljLPuzOQ2HpYG0YadQ4dh6ionU

Ezután célszerű a szemhéjakra egészen a szemöldök vonaláig szemhéjalapozót finoman egy ecset segítségével felvinnünk, hogy üde, kipihent hatást kölcsönözzünk a tekintetünknek.

Miután a szemhéjunkat előkészítettük, bolondítsuk meg sminkrutinunkat, és használjuk pink ajakrúzst a mélyítővonalig, mellyel, enyhe rózsás árnyalatot érhetünk el. Miután a rúzst kellően eldolgoztuk a szemhéjunkon, következzen a megfelelő, négyes összeállítású szemhélypúder.

Tükröm-tükröm, télen is mondd meg nékem
Télen a gyakran szélsőséges időjárás megviselheti arcbőrünket. A benti száraz, meleg levegő után szabályosan sokként éri bőrünket a kinti hideg, csípősen szeles idő. Az arcbőrünk kipirosodik, kiszárad, mikrosérülések alakulnak ki, amelyek szélsőséges esetben akár ekcéma-szerű tüneteket is okozhatnak. Megfelelő arcápolással azonban megelőzhetjük a bőrproblémák kialakulását, és a téli időjárási körülmények között is megőrizhetjük arcbőrünk puhaságát.

Figyelem, a szem alsó részét nem sminkeljük ki, mert ezzel tovább fokozhatjuk az összhatás frissességét, így optikailag emeljük a vonásainkat ezzel fiatalítva arcunkat. Kulcsfontosságú lépés a szemceruza használata is, hiszen ezzel még inkább kihangsúlyozhatjuk a tekintetünket, amelyhez nem kell mást tenni, mint a szemceruza hegyével húzzuk meg a felső pillák vonalát, majd tekerjük ki a ceruzát, és az oldalával satírozzuk be a mozgó szemhéjat. Egy tiszta ecset segítségével pedig, finomítsunk rajta, dolgozzuk el alaposan az összes krémes árnyalatot.

Következő lépésként használjuk, Szabó Doris egyik személyes kedvencét, a highlightert, amellyel a szemöldökcsontunkra és a belső szemzugba felkenve, igazán különleges hatást érhetünk el. Szemsminkünk megkoronázásához vigyük fel a szempillaspirált. A lágyabb árnyalatok jóvoltából, egy üdébb, visszafogottabb, mégis különleges és elegáns összhatás lesz a végeredmény, a már jól megszokott füstös szemsmink helyett.

Végezetül, már csak az ajkaink árnyalása van hátra, amelyhez érdemes ugyanazt a tónusú rúzst felvinnünk, mint a szemhéjak festésekor, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

30 fokos kánikula és markáns hidegfront

Az előttünk álló napok, meteogyógyászati szempontból rendkívül megterhelőek lesznek, a hétvégén extrém terhelés…

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…
1 / 1 478

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!