Facebook hozzászólás
116

Lazacos finomság, – de még véletlenül se Gangsta-módra!

Még szerencse, hogy a Köjál nem volt hivatalos Gangsta Zolee tegnap esti vacsorájára, mert a rengeteg higiéniai vétség miatt még az adást is „beszűntették” volna.

A „Hal a tortán” új módija szerint a sztárok ráböknek a földgömbre és annak az országnak az ételeit főzik, ahol az ujjuk landol. A rappernek a vikingek földje, Izland jutott. Evidens volt, hogy nagyot nem lehet bukni a főzőcskével, ha a tengerből halássza ki a hozzávalókat.

Bár nem tervezte, de a vendégek elé mégis egy jó nagy „bukta” került. Még szerencse, hogy a vacsorára Bódi Szilvi amúgy se bukott rá, mert vega; Rubint Réka suttyomban mindent áttolt Kozsónak, aki viszont az afrikai éhezés után ma már mindent hálásan bevesz. Bangó Margit meg amúgy is rossz gyomorral érkezett, a kutyaszőrrel dúsított menüvel erre csak ráerősített.

Az egyébként nagyon egészséges rákot és lazacot sikerült a házigazdának úgy elkészítenie, hogy csak a kutyáinak ízlett. (Azok már megszokták a gazdi silány főztjét.)

De hát a nem is erről híres a mi „döglégyünk”.

Mindenesetre most küldünk neki egy egyszerű lazacos receptet, hátha a karácsonyi menüt is ő készíti:

Serpenyős lazac paradicsommal és mentával

Hozzávalók(4 adaghoz):45 dkg lazacfilé, bőr nélkül, 0,6 dl narancslé, 20 dkg szeletelt paradicsom, 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél, egy csipet frissen reszelt narancshéj, 2 kávéskanál olívaolaj, a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.

Elkészítés: A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.

Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc, ahogy azt a séf, Szilárd is javasolta.)

Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.

Forrón tálaljuk, akár az ünnepi asztalra!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!