Az igazán finom étel titka: a sertéscomb
A tipikus magyar ételek, mint például a székelykáposzta, gulyásleves, pörkölt, hentestokány vagy brassói aprópecsenye akkor igazán finomak, ha szívvel-lélekkel és sertéscombból készülnek. Ebből az alapanyagból változatos ételek készülhetnek, melyek akár ünnepi lakomaként is megállják a helyüket.
A sertés legfinomabb része
A sertéshúsok közül kiemelkedik a combrész, mely kellőképp finom, szaftos. Ahhoz, hogy igazán ízletes legyen, természetesen nem árt egy jó recept, például a Receptneked online felületén. Az ízletes receptek sertéscombból a család körében is nagy sikert fognak aratni.
Habár a vörös húsokat, így a sertéshúst is sokan ördögtől valónak tartják a benne lévő koleszterin miatt, azonban megfelelő elkészítés mellett néhanapján belefér az étrendbe. Az egészséges táplálkozás legfőbb ismérve a változatosság, így olykor-olykor beleférhet.
Már csak azért sem érdemes teljes mértékben elzárkózni a sertéshús fogyasztásától, mert nagyon sok vitamin és ásványi anyag található benne. Különösen B-vitamin található meg benne nagy mennyiségben, valamint a nátrium és kálium mennyiség is jelentős. Utóbbiak a szív egészségéhez járulnak hozzá, illetve a szervezet vízegyensúlyára is jótékony hatással vannak.
Sertéshúsból egészséges ételek
Ahogy minden más hús, úgy a sertéshús is bővelkedik fehérjében, illetve esszenciális aminosavakban, melyeket a szervezet egymaga nem képes előállítani.
A sertéscomb igazi jolly joker alapanyag, hiszen nagyon sokféle étel elkészítő belőle. Az igazi magyaros ételek szinte egytől-egyig sertéshús felhasználásával készülnek. Habár tény, hogy a hazai gasztronómia nem igazán az egészségről híres, azonban a helyes konyhatechnológia alkalmazásával kevésbé kell aggódni a kalóriák miatt.
A sütőzacskóban sütés, grillezés és párolás következtében a hús tápláló, ugyanakkor kalóriaszegény marad, így akár a fogyókúrában is megállja a helyét.
Minden napra más recept
A háziasszonyok tisztában vannak vele, hogy mennyire nehéz hétről-hétre kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra. Sokszor a családtagok sem könnyítik meg a helyzetet, hiszen a válasz általában annyi, hogy “nekem mindegy”.
A sertéshúsból rendkívül változatos ételek készülhetnek, így nem könnyű ráunni erre az alapanyagra. Levesek, például gulyásleves vagy különféle főételek is kreálhatók sertéscombból. Egyben vagy felkockázva is tökéletes opció.
Még a kezdő házitündérek is bátran megbirkózhatnak vele, hiszen a Receptneked oldalán több száz részletes leírás közül lehet válogatni. A sertéscomb receptek között nemcsak a hétköznapokra, hanem akár az ünnepi asztalra szánt fogások is megtalálhatók.
Az ínycsiklandozó ötletek és egy kis konyhai tudás által ízletesebbnél ízletesebb ételek készülhetnek.
Hozzászólás zárolva.