Facebook hozzászólás
162

Sokan nem is tudják, mennyire jót tesz a méhpempő a várandósoknak

Sokan nem is tudják, mennyire jót tesz a méhpempő a várandósoknak

A méhpempő jótékony hatása több szempontból előnyös a kisbabát váró hölgyek számára. A teherbeesést követően, sőt sok hölgy már azt megelőzően is tudatosan figyel arra, hogy szervezete a teljes egészség állapotában tudja befogadni a kis magzatot, és ezáltal biztosítsa a kicsi számára a megfelelő fejlődést.

Miért érdemes méhpempőt fogyasztani terhesen?

Annak érdekében, hogy a kisbaba egészséges legyen, a hölgyek vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítőket, zöldséget, gyümölcsöt tudatosan jóval nagyobb mennyiségben fogyasztanak a terhesség első napjától, mint azt megelőzően. Bizonyos anyagok, így például a méhpempő természetes anyagként képes biztosítani sokféle szükséges tápanyagot ebben az áldott, de szervezetünk számára egyben megterhelt időszakban.

A méhpempő a méhek fejlődésében közrejátszó fehéres, gélszerű tápanyag, mely leginkább a méhkirálynő táplálásában, illetve megnövekedett élettartamának biztosításában játszik főszerepet. Bizonyított tény, hogy a zselészerű anyag tele van vitaminnal és tápanyaggal, ezért fogyasztása az emberek számára is ajánlott. 

A várandós hölgyeknek elsősorban abban az időszakban ajánlott fogyasztaniuk a méhpempőt, amikor vitaminszükségletük a legnagyobb. Jellemzően ez az első trimeszter – kritikus szakaszban, vagyis a baba fejlődésének első három hónapjában. Ebben az időszakban a méhpempő fogyasztásával a hölgyek akár a vetélés kockázatát is csökkenthetik.

A terhesség alatt szintén fogyasztható a méhpempő, azonban az utolsó másfél-két hónapban vagy inkább az utolsó trimeszter idején javasolt a méhpempő szedésének abbahagyása. A terhességet követő kisbabás időszakban – azonban – ismételten ajánlott a méhek által előállított csodaszer fogyasztása, ugyanis ebben az időszakban kiemelten szüksége van a női szervezetnek a vitamin- és nyomelem-utánpótlásra.

A méhpempő női szervezetre gyakorolt jótékony hatása

Érdemes azt is tudni a méhpempőről, hogy a nőknek nem csak a várandósság időszakában érdemes szedni, ugyanis kiegyensúlyozó szerepének köszönhetően a női szervezet számára mindenkor képes a hiányzó ásványi anyagokat, nyomelemeket biztosítani. Serkenti a szervezet számára szükséges hormonok előállítását, ezáltal segíti az ösztrogén- és progeszteronszint egyensúlyának megteremtését. E tulajdonságának köszönhetően alapvetően a teherbeesést is segíti.

Segítség a méhpempő kiválasztásához

A méhpempőfogyasztás tekintetében azt kell tudni, hogy éhgyomorra ajánlott étkezés előtt fél órával 1 gramm méhpempőt megenni, de nem mindegy, hogy milyen formában.

Manapság már nagyon sokféle, méhpempőből készült termék közül válogathatunk a piacon. Megvásárolhatjuk tabletta, kapszula vagy ampulla formájában, porként elkeverve vagy alkoholban feldolgozva. Azonban érdemes tudni, hogy a feldolgozott méhpempőn hatásfoka csökken, ezért ajánlott inkább a tiszta, természetből származó, még fel nem dolgozott méhpempőt megkeresni, és azt fogyasztani rendszeresen.



Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!