10 hasznos konyhai tanács
Biztos néhánnyal találkoztál már, de biztosan lesznek közöttük újdonságok is. Érdemes megfogadni őket, megkönnyítik az életedet.
- Frissen sütésre szánt, vagy rántani való húst érdemes főzés előtt 2-3 óráig egy mély tálban egymásra halmozva állni hagyni. Minden szelet közé tegyünk egy karika vöröshagymát, kedvenc zöldfűszerünkből néhány szálat, egy-két szem egész borsot. Természetesen ezeket sütés, panírozás előtt eltávolítjuk, de remek ízt adnak a húsnak.
- A tökéletes töltött hús titka: a töltelékbe tegyünk egy-két fej apróra vágott gombát, egy darab elkapart szárnyasmájat, valamint egy kevés pirított hagymát, zsírjával együtt.
- Ha zsírt melegítünk, mindig szórjunk bele egy csipet sót, ezzel elkerülhetjük, hogy a zsír fröcsköljön.
- Ha mozsárban törjük a borsot, köményt, vagy egyéb fűszert, tegyünk a mozsárba sót is, akkor nem fognak a fűszer szemek kiugrálni a mozsárból. Ez persze a sós ételekre vonatkozik, édes ételekbe szánt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors esetében kristálycukrot használjunk.
- Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, a héja könnyen le fog jönni.
- Ha nagyon erősen aromásnak érezzük a vöröshagymát, felaprítás előtt, tisztítás után tartsuk hideg vízben, az némileg elveszi az erejét.
- A citromot sokáig tárulhatjuk, ha felszeleteljük, cukorral bőven meghintjük, és lezárt üvegben tartjuk. Egész citromot szintén jól tárolhatunk, ha egy vízzel telt edénybe tesszük, amiben naponta cseréljük a vizet.
- Ha a keménytojást sós vízben főzzük, nem kell kínlódnunk a héja eltávolításával, könnyen le fog jönni.
- A savak a zöldségféléket megkeményítik, ezért már csak akkor adjunk a zöldséges ételhez ecetet, citromot, ha a zöldség már puha.
- Ha nincs otthon elég tojás, vagy pusztán csak sajnálunk egy egészet feltörni azért, hogy megkenjük a sütemény tetejét vele, használhatunk helyette tejjel higított tejfölt, vagy cukros tejet is.
Hozzászólás zárolva.