Facebook hozzászólás
329

500-as csülökrekord Dunaferr módra

Fantasztikus, soha nem látott hidegtál készült a dunaújvárosi Vasas- és Kohásznapra. A siker nem volt kétséges, hisz Fásy Ádám személyesen irányította a munkálatokat. Az egésznapos buli alatt még a gyárat is megnézhették az érdeklődők!  

Nem könnyű az acélos munka, ezért nem árt hozzá néhány jó falat, és persze egy kis kikapcsolódás. Mindez egyszerre kapott helyet a dunaújvárosi Vasmű téren. Sztárfellépőkben nem volt hiány, az esti programban egyenesen a Magna Cum Laude vitte a prímet!

Dunaferr, gastro-rekord, Kép: sajtóanyag
Dunaferr, gastro-rekord, Kép: sajtóanyag

Rekordot is döntötteka résztvevők: elkészült az ország legnagyobb csülöktálja! A Dunaferr munkatársai adtak bele apait-anyait, és megszületett az országos csúcsnak számító, 500 adagos nagyharapnivaló. A hivatalos magyar rekordot a legnagyobb, szeletelt csülök felhasználásával készült hidegkonyhai tál kategóriában jegyezték be, a megvalósításában aktív szerepet vállalt Fásy Ádám is, aki végigkísérte és felügyelte az elmúlt hetek előkészítő munkáit. Természetesen az elkészült ötszáz adag fantasztikus étket ott helyben meg is ették a készítők, a résztvevők, és persze a családtagok.

Se szeri, se száma nem volt a programoknak, de ami nekem nagyon tetszett, hogy autóbuszos idegenvezetéssel lehetett ellátogatni a vasműben!

Hoppá! Forradalom a Belvárosban!
Street food vagy fine dining? A határok igen, az ízek nem mosódtak el! Miért őrülnek meg az emberek egy hamburgerért, és miért nem? A titok sajnos már nem titok!

A Dunaferr szakemberei elmondták, hogy a gyár építése 1950-ben kezdődött, területe jelenleg mintegy négy és fél négyzetkilométer, ami nagyjából 600 futballpályának felel meg. Ma hozzávetőlegesen 1,7 millió átlagos személyautó súlyának megfelelő acél gyártható le az üzemben.

Irígylem a résztvevőket! A hatvanas évek vége felé, az osztálytársaimmal jártam ott! Elbővöltek a világító, sikló acékígyók csakúgy, mint a munkások, akik egy darab izzó acéltömbön melegítették az ebédet. Minden tiszteletem az övék! Ehhez a megfeszített munkához tényleg kell egy kis csülök! Jó étvágyat!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!