Facebook hozzászólás
890

GYÖNGYÖZŐ LEXIKON

6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz

Pazar pezsgők hazája ma Magyarország! Fantasztikus különlegességeket találunk a borbárokban vagy az üzletek polcain, ennek ellenére még mindig december 15. és január 3-a között fogy el a pezsgők több mint 90 %-a. Szik Mátyás, Magyarország háromszoros szommelier bajnoka szerint kár lenne kihagyni a csodálatos nedűket, mert ma már a hazai borászok is tudják, csak minőségi alapanyagokból készíthető igazán jó pezsgő! Segítségül röviden összeszedtem nektek, mit kell tudni ma a pezsgőről, a pezsgőzésről!

Köszöntsük most egy korty pezsgővel az őszt, a szeptembert, és természetesen a szüretelőket![/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Széchenyi – a PEZSGŐ keresztapja

Degorzsálás utáni pezsgőt kóstolok, Kép szelfi
Kép: szelfi

Két alkalommal iszom pezsgőt, amikor szerelmes vagyok, és amikor nem! E mondatot Coco Chanelnek, a XX. századi francia elegancia megteremtőjének, a divattervezőnek tulajdonítják. A pezsgő pedig francia honban született! Nálunk kissé mostohán bántak vele az utóbbi évtizedekben, de ma ismét szeretnék életre kelteni a tradicionális pezsgő gyártását, és célul tűzték ki a pezsgőkultúra kiteljesedését is – ez derült ki a Wineglass Sajtóklub résztvevőinek, amikor Budafokon meglátogathatták a Törley Pezsgőpincészetet.   





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!