7 konyhai baki, amit szigorúan kerülj el!
Gyakran öntudatlanul alkalmazzuk azokat a régi módszereket, amiket anyukánktól vagy a szomszédasszonytól hallottunk, ellestünk. Pedig egy-egy ilyen konyhai baki esetében jobb lenne, ha már régen a süllyesztőbe kerülne. Olvasd el a listát, és csináld másképpen ezentúl a dolgokat, és az ételeid sokkal finomabbak lesznek, és a főzés is könnyebbé válik majd.
Főtt burgonya főzése fedő nélkül
Sok háztartásban arra esküsznek, hogy nem szabad fedéllel főzni a főtt krumplit, ugyanis attól az szétesik. Ez is egy konyhai baki. A burgonya szétesése nem a fedőnek köszönhető, hanem annak, hogy a burgonyát lobogó vízbe tesszük bele. Érdemes a krumplit együtt melegíteni a vízzel, így a belseje nem marad kemény úgy, hogy a széle már szétesik!
A hús kloffolása a hús befedése nélkül
Te hogyan klopfolod a húst mielőtt kisütnéd? Ha befedés nélkül, akkor rosszat teszel a húsnak. Ahhoz, hogy a hús egyenletesen megsüljön, elég csak egy kicsit megklopfolni, nem kell vékonyra ütögetni. Továbbá érdemes a húst lefedni (erre jó egy folpack, vagy egy műanyag zacskó is), mert így megelőzhetjük hogy a hús szétessen, és a láthatatlan apró részecskéi szétszóródjanak a pulton és a konyha különböző felületen.
Ezeket is olvasd el!
Hozzászólás zárolva.