Facebook hozzászólás
503

7 konyhai baki, amit szigorúan kerülj el!

Gyakran öntudatlanul alkalmazzuk azokat a régi módszereket, amiket anyukánktól vagy a szomszédasszonytól hallottunk, ellestünk. Pedig egy-egy ilyen konyhai baki esetében jobb lenne, ha már régen a süllyesztőbe kerülne. Olvasd el a listát, és csináld másképpen ezentúl a dolgokat, és az ételeid sokkal finomabbak lesznek, és a főzés is könnyebbé válik majd.

Konyhai baki: a krumplit fedő nélkül főzzük (Foto: Depositphotos)

Főtt burgonya főzése fedő nélkül

Sok háztartásban arra esküsznek, hogy nem szabad fedéllel főzni a főtt krumplit, ugyanis attól az szétesik. Ez is egy konyhai baki. A burgonya szétesése nem a fedőnek köszönhető, hanem annak, hogy a burgonyát lobogó vízbe tesszük bele. Érdemes a krumplit együtt melegíteni a vízzel, így a belseje nem marad kemény úgy, hogy a széle már szétesik!

A hús kloffolása a hús befedése nélkül

Te hogyan klopfolod a húst mielőtt kisütnéd? Ha befedés nélkül, akkor rosszat teszel a húsnak. Ahhoz, hogy a hús egyenletesen megsüljön, elég csak egy kicsit megklopfolni, nem kell vékonyra ütögetni. Továbbá érdemes a húst lefedni (erre jó egy folpack, vagy egy műanyag zacskó is), mert így megelőzhetjük hogy a hús szétessen, és a láthatatlan apró részecskéi szétszóródjanak a pulton és a konyha különböző felületen.

Ezeket is olvasd el!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!